SISTA SFZ 2018

Béla en Nico werken hun warming-up af voor het toernooi (© Kukk Helga Melinda)

Nico en Béla kwamen zondag 9 september in actie tijdens het sterk bezette, internationale SISTA SFZ toernooi. Na een goed begin met een 5-0 overwinning op landgenoot Bouwman, wist Nico helaas geen partij meer te winnen in zijn zeer sterke poule. Béla had een betere poule en wist drie partijen, waaronder zijn partij tegen de sterke Santana, te winnen. Met één winst- en vier verliespartijen wist Nico als 40e en laatste de pouleronde te overleven en Béla eindigde met drie winst- en twee verliespartijen zich als 23e te plaatsen voor het tableau.

Hiermee had Béla een vrijstelling verdiend voor de T64, maar Nico moest aan de bak tegen de als 25e geplaatste Brit Nathan Potter. Halverwege de partij keek hij tegen een 8-4 achterstand aan tegen de lange Brit, maar met goede coaching van Béla in de rust wist hij de score om te buigen naar een spectaculaire 15-13 overwinning.

Bij de T32 moest Nico weer tegen een Brit. De als 8e geplaatste Nicholas Howes was zijn tegenstander en Nico begon voortvarend. Na een 6-0 voorsprong voor Nico kwam de Brit echter beter in zijn spel en moest Nico steeds meer punten aan de Brit laten. Doordat de Brit was gaan schakelen en Nico pas na de partij uitvond wat er gebeurde, wist de Brit de partij met 15-10 naar zich toe te trekken. Hierdoor eindigt Nico uiteindelijk als 32e.

Na zijn vrijstelling bij de T64 moest Béla bij de T32 ook tegen een Brit, namelijk James Potter. De oudere broer van Nathan had een goede dag en al vanaf het begin keek Béla tegen een achterstand aan. In de rust had Béla een stevige achterstand. Met hernieuwde kracht probeerde Béla na de rust de aanval te zoeken, maar helaas wist Potter dit na een korte opleving de kop in te drukken. Béla moest uiteindelijk met 15-9 het hoofd buigen voor de Brit. Hiermee is Béla is op de 23e plaats geëindigd.