Coaches

NSSV Don Quichote kan rekenen op de begeleiding van drie gepassioneerde schermleraren. Deze toegewijde instructeurs zetten zich in om hun enthousiasme over te dragen op beginnende studenten en tegelijkertijd ervaren schermers te motiveren om hun volledige potentieel te bereiken. Ze zorgen voor een stimulerende en ondersteunende leeromgeving die aansluit bij de behoeften van studenten op elk niveau van de schermsport.

Van links naar rechts: Jan (ex coach), Nico, Danny en Alexander. Foto door Nils van Rooijen

Alexander Bloks


“Op 12-jarige leeftijd ben ik in aanraking gekomen met de schermsport bij Zaal Verwijlen, hier heb ik leren schermen van Gloria Garcia en Roel Verwijlen. Samen met de andere schermers van deze club heb ik talloze nationale en internationale wedstrijden bezocht.  Als trainer heb ik deelgenomen aan de FIE opleidingen en ben ik Schermleraar Niveau 4. Naast het trainerschap bij NSSV Don Quichote ben ik ook onderdeel van het Degen BegeleidingsTeam van de KNAS.

Tijdens mijn studie in Nijmegen ben ik wat minder wedstrijden gaan schermen, maar toch ben ik in 2005 door NSSV Don Quichote gevraagd om deel te nemen aan het GNSK in Nijmegen. Dit was zo gezellig dat ik betrokken ben gebleven bij de vereniging en toen ik in 2007 de kans kreeg van de vereniging en het Radboud Sportcentrum om trainer te worden heb ik daar ook niet lang over hoeven nadenken. Het is prettig werken met mijn collega’s en leuk om iedereen les te geven die interesse heeft in de sport. Het doel blijft om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met de sport en hen een omgeving aan te bieden waar iedereen zich op zijn/haar eigen niveau kan ontwikkelen op de degen, floret of sabel.”

Danny Godfrey

“Ik ben in Nijmegen uitgekomen via Brisbane, Auckland, Singapore, London en Oxford (en nog wat meer plekken tussendoor), terwijl ik op al die plekken geschermd heb. Zoals zoveel mensen bij de club, ben ik pas begonnen met schermen toen ik 24 was bij een beginnerscursus, zoals we die hier bij Don Quichote geven. Ik heb het geluk gehad een tijdje voor Australië uit te mogen komen op internationale toernooien. Op dit moment ben ik druk bezig om mensen plezier te laten beleven aan de sport en te laten zien dat “laat” beginnen geen barrière vormt om op het hoogste niveau mee te doen.

Als Australiër ben ik de meester van de BBQ zodra er één in de buurt is.”

Nico Speelman

“Ik ben als tienjarige begonnen met schermen bij s.v. Scaramouche in Arnhem. Daar kwam ik er al snel achter dat ik het wapen sabel het leukst vind. Na twee jaar schermen ben ik er een aantal jaar tussenuit geweest, om in 2001 terug te keren. Toen ik weer begon met schermen heb ik mij weer toegelegd op de sabel en op dat wapen werd ik in 2002 voor het eerst Nederlands kampioen bij de junioren. Ik heb bij verschillende clubs in heel Nederland geschermd in mijn schermcarrière en ik heb met drie verschillende clubs het Nederlands kampioenschap voor equipes gewonnen. In 2009 won ik de Nederlandse kampioenschappen individueel. Ik heb het geluk gehad dat ik namens Nederland deel mocht nemen aan verschillende wereldbekerwedstrijden en andere internationale toernooien. Ik ben in 2013 overgestapt naar Don Quichote en als vrijwilliger heb ik regelmatig bijgedragen aan het organiseren van wedstrijden en activiteiten. Ik heb veel geleerd van mijn internationale wedstrijdbezoek en dat probeer ik nu over te brengen aan beginnende schermers. Om deze reden ben ik in september 2017 begonnen met de opleiding schermleraar, niveau 3. Mijn stage heb ik bij de vereniging gedaan onder leiding van Jan en Alex en in juli 2019 ben ik geslaagd voor het examen.

Ik heb Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft en na mijn afstuderen heb ik in Eindhoven een promotietraject gevolgd. Dit heb ik 2015 succesvol afgerond. Op dit moment werk ik bij een groot technologiebedrijf in de regio Eindhoven.”

Foto door Nils van Rooijen.

Vind ons op social media: