Cursussen

Don Quichote biedt meerdere cursussen aan voor mensen die geïnteresseerd zijn in schermen. Hiervoor kun je je inschrijven via de site van het RSC. Cursussen duren ongeveer 8 weken en worden 5 keer per jaar gegeven. Hieronder staan korte beschrijvingen van de verschillende cursussen die worden aangeboden.

Schermen beginer (A-cursus)

Tijdens de A-cursus leer je de basis van de wapens floret, sabel en degen. Deze cursus is voor iedereen die nog nooit of een enkele keer heeft geschermd. Na deze cursus kun je doorstromen naar de B-cursus. A-cursussen vinden plaats op maandag van 19:30 tot 21:00, en op woensdag van 20:00 tot 21:00.

Schermen intermediate (B-cursus)

De B-cursus is bedoeld als aansluiting op de A-cursus en voor mensen die al eens vaker geschermd hebben. Je kunt zelf kiezen of je wil schermen met sabel, floret of degen, of misschien wissel je juist graag af. Tijdens de cursus wordt dieper ingegaan op de verschillende tactieken en technieken die nodig zijn om het duel met anderen aan te gaan. Je kunt dat meteen toepassen in partijen met onze clubleden, waar je samen mee traint. B-cursussen vinden plaats op maandagen en woensdagen, beide van 21:00 tot 23:00.

Cursus schema

Zowel de A- als de B-cursus volgen hetzelfde algemene schema, deze zijn op de website van het Radboud Sport Centrum te vinden.


Vind ons op social media: