Bestuur

Het dagelijkse reilen en zeilen van de club wordt geregeld door het algemeen bestuur, en ondersteund door betrokken leden. Zo hebben we onze wapenmeester, wedstrijdsecretaris, activiteitencommissie en adviescommissie. Samen is ons doel om iedereen een gezellige, leerzame plek te geven om te leren schermen.

Voorzitter: Nienke Flipsen

Ik heb dit seizoen voor het tweede jaar het geluk om voorzitter te mogen zijn van Don Quichote. Ik ben nogal Lord of the Rings-fan en wilde ook wel eens ervaren hoe dat zwaardvechten nou werkelijk ging. Little did I know… Ik volgde in mei 2017 een beginnerscursus bij Don Quichote en ben in september 2017 echt begonnen met schermen – inmiddels ben ik hier niet meer weg te slaan. Ik had meteen door dat sabel mijn voorkeurswapen was, maar misschien was ik ook een beetje bevooroordeeld door Danny, die me een sabel aangaf en zei ‘dit is het leukste wapen’. Sindsdien maak ik ook meteen deel uit van de activiteitencommissie. Mijn doel is vooral om lol te hebben tijdens het schermen, maar ik ben ook een tikje competitief: dat ik binnen een jaar na mijn A-cursus al een NK mocht schermen was echt waanzinnig en smaakt naar meer. En dat voor iemand die altijd een hekel had aan sport.

Penningmeester: Mark Wijkhuizen

In het academische jaar 17-18 wilde ik weer beginnen met sporten, toen ben ik naar de cursussen op het Radboud Sporcentrum gaan kijken. Van alle sporten die ze aanboden heb ik gekozen voor schermen, omdat het een sport is die je niet vaak kan proberen en omdat het er gaaf uit zag op video’s van de Olympische spelen. Toen ik begon met schermen voelde ik mij een speldenkussen, maar schermen is gelukkig, in tegenstelling wat de meesten denken, een sport die je vrij snel oppakt. Wat ik het leukst vind aan schermen bij Don Quichote is dat je op alle niveaus’s kunt schermen. Daarnaast kun je ook persoonlijke trainingen krijgen als je daar behoefte aan hebt, maar het leukste is misschien nog wel om na een uitputtende training met de club een biertje te drinken in het sportcafĂ©.

Secretaris: Thomas Nijsen

Yo, ik ben Thomas! Dit jaar ben ik de secretaris van Don Quichote. Ik ben zelf begonnen met schermen in begin 2018, met de A cursus. Ik probeerde gewoon wat sporten, maar hier bleef ik echt plakken! De hook bij Don Quichote is dat er een enorm gedreven groep mensen is die allemaal graag met je willen schermen en je echt steunen om het beste uit jezelf te kunnen halen! De trainers kunnen je ook echt geweldig goed helpen om dit doel te bereiken. Verder zijn er altijd gezellige dingen om te doen, van een biertje na de training tot DnD sessie met andere leden! Ik loop over de hele uni rond als AI student en ik ben altijd aanspreekbaar over de club!