Keizer Kareltoernooi 2018

Afgelopen zondag heeft Don Quichote het 1e Keizer Kareltoernooi georganiseerd in zaal 1 van het Radboud sport centrum. Met hulp van Leon Paul Duitsland hebben we een mooi toernooi georganiseerd.

Opbouw

Op zaterdagavond om half zeven stond Leon Paul Duitsland met een busje met 12 lopers voor de deur van het sportcentrum. Na het openen van de poort hebben Jan, Danny, Sam, Nienke, David, Rieke en Lucas in ongeveer anderhalf uur de zaal opgebouwd voor het toernooi. Dat ziet er ongeveer zo uit.

Wedstrijd

Op zondagochtend stonden we bij de opening van het sportcentrum al voor de deur om de zaal te openen en de wedstrijd op te starten. Helaas liepen we wat vertraging op door onvoorziene problemen bij de inschrijvingen, waardoor de scheidsrechtersbriefing later begon dan verwacht. Hierdoor begonnen de poules bij heren degen uiteindelijk ongeveer een kwartier later dan gepland. Deze vertraging was ook te zien in de start van de overige wapens.

Van tevoren hadden we 98 inschrijvingen ontvangen via de Nahouw en per e-mail en uiteindelijk waren er 92 schermers die meededen aan het Keizer Kareltoernooi. Op alle wapens werd er hard gestreden voor de winst en het toernooi verliep door de hulp van onze scheidsrechters voorspoedig. Daardoor konden we de prijsuitreikingen iets na vieren houden en was het toernooi eerder afgelopen dan gepland. Hieronder staan alle winnaars op de foto en de foto’s van het hele toernooi zijn hier te vinden. Alle deelnemers en scheidsrechters nogmaals bedankt voor jullie aanwezigheid en hulp.

Volledige resultaten:

Podium heren degen met vlnr. 2e plaats: Christian Jelders, 1e plaats: Thom Schanzleh, 3e plaats: Edwin Treffers en René Lafleur.

Podium dames degen met vlnr. 2e plaats: Ynet van der Veen, 1e plaats: Marlies Terzopoulos, 3e plaats: Malika Kerskens en Emma Enderman.

Podium heren floret met vlnr. 2e plaats: Cyprien Guerrin, 1e plaats: Matthijs Rohlfs, 3e plaats: Teun Jans Köhneke en Martijn de Haas.

Podium dames floret met vlnr. 2e plaats: Mieke de Graaf-Stoel, 1e plaats: Maria Jans Köhneke, 3e plaats: Nadine Coorens en Ashley Ophorst.

Podium heren sabel met vlnr. 2e plaats: Dirk-Jan Bouwman, 1e plaats: Robbert Goossens, 3e plaats: Béla Roessink en Nico Speelman.

Podium dames sabel met vlnr. 2e plaats: Laura Talbot, 1e plaats: Karen Fischer, 3e plaats: Nihad en Mandy Claesens.

 • Intro
  Beste Schermers/toekkomstige schermers, dit jaar is DQ […]
 • Update Januari
  Beste Schermers, welkom terug! Je hebt waarschijnlijk […]
 • Keizer Kareltoernooi 2020
  Het Keizer Kareltoernooi voor 2020 wordt afgelast. […]
 • Open trainingen
  Zin om een degentje mee te prikken? Dat kan! […]
 • Keizer Kareltoernooi 2019
  Op 20 oktober 2019 organiseert Don Quichote het 2e […]