Introweek 2018

Elke zomervakantie is de introweek hét onderwerp van gesprek onder studenten. Het is de ultieme kennismaking met Nijmegen, het studentenleven en verschillende studentenverenigingen. Maar ook sportverenigingen komen aan bod, en Don Quichote was ook van de partij.

Onze stand op de intromarkt, met vrijwilligers Abe, Mark, Nienke en Pieter.

We hadden mooi zonnig weer voor de intromarkt. Gewapend (pun intended) met piepschuim oefenwapens en materiaal gingen we naar Park Brakkenstein. Tegen de populariteit van de COOP (gratis eten!) konden we niet op, maar het was super om te zien hoe veel mensen geïnteresseerd waren in schermen. Met de oefenwapens zijn een paar mooie duels uitgevochten, en er was veel animo voor de A-cursus.

Ons clublid Pieter geeft een student een warm welkom tijdens de intromarkt.

We waren ook onderdeel van de sportdagen van zowel de HAN als de RU, samen met de andere sportverenigingen. Het was warm buiten, dus binnenkomst in onze zaal werd meestal gevolgd door de veelgehoorde uitspraak ‘wat is het hier koud’. Ze kwamen er al snel achter waarom! Uit elke groep mochten 10 vrijwilligers steeds een partij schermen met floret, wat toch een stuk moeilijker en inspannender bleek te zijn dan het van tevoren leek. Alle deelnemers deden goed mee en waren heel enthousiast, ondanks eventuele katers.

Béla en Nico tijdens de schermdemo op BeestFeest. Foto door Olympus.

Om de week goed af te sluiten hebben onze sabreurs Béla en Nico een demonstratie gegeven op het BeestFeest, aangemoedigd door onze leden. Benieuwd hoe het eruit zag? Check het filmpje!

Heb je jezelf op de lijst gezet om een infomail te ontvangen? Als het goed is heb je deze inmiddels ontvangen. Niet ontvangen? Neem dan zelf even contact op via het contactformulier. Hopelijk tot op training!