Koning Willem II toernooi

Laurens tijdens zijn eliminatie tegen Buzatti

Op zondag 16 september werd het 31e Koning Willem II toernooi geschermd in Tilburg. Dit toernooi is al jarenlang een van de eerste toernooien van het seizoen en wordt altijd goed bezocht, ook door onze zuiderburen. Doordat er ook een B-poule wordt geschermd, is het toernooi vrij toegankelijk voor alle niveaus en wordt er door iedere deelnemer veel geschermd. Namens Don Quichote zijn Mark, René en Laurens naar Tilburg afgereisd.

Met respectievelijk 3 en 4 winstpartijen in de poule plaatsten zowel René als Laurens zich voor de A-poule. Mark weet helaas geen partij in zijn poule te winnen. Maar gelukkig houdt het dan niet al meteen op, want er is nog een B-poule te schermen met 12 andere heren en 6 dames. Mark schermt opnieuw een poule, weet hierin 1 partij te winnen en komt daarmee als 13e op het tableau terecht. Dit betekent dat zijn eerste eliminatiepartij meteen tegen de nummer 4 van het tableau zal zijn. Deze partij gaat jammer genoeg verloren met 15-7. Geen schande, verliezen van de uiteindelijke nummer 3 van de B-poule. Mark eindigt hiermee op een 13e plaats van de B-poule.

Tegelijkertijd zijn de wedstrijden in de A-poule ook doorgegaan. René en Laurens waren vanwege hun plaatsing na de poules (21 en 12) de eerste eliminatieronde nog vrijgesteld, maar de oplettende rekenaar kan al uittellen dat hun ranking betekent dat ze in de volgende ronde tegen elkaar moeten schermen. Als we het positief beschouwen, betekent het sowieso een clubgenoot in de volgende ronde. De partij ging in het begin nog gelijk op, maar na de 2e manche begon Laurens afstand te nemen van René. Uiteindelijk wordt het 15-10 voor Laurens. Jammer dat voor René het toernooi hier stopt, maar afspraak is afspraak: Laurens moet bier betalen. Dit, uiteraard pas nadat het schermen klaar is. Laurens moet in de volgende ronde, om bij de beste 8 te komen., schermen tegen Gabriele Buzzatti. Hoewel het begin goed verloopt, en de twee elkaar niet veel ontlopen, wordt er bij 11-12 in de partij het verschil gemaakt door Gabriele. De partij eindigt in 15-11 voor de Italiaan en voor Laurens eindigt het toernooi met een 11e plaats.

Ons trainingsmaatje Rafaël Tulen was ook aanwezig op het toernooi en kwam tot de halve finales. Hierin moest hij het helaas, na een nagelbijtend spannende partij, afleggen tegen Ruben Derksen, ons ook wel bekend. Met 15-14 eindigt Rafaël op een 3e plek. Tristan Tulen wint in de finale uiteindelijk van Ruben met 15-8 en schrijft het toernooi op zijn naam.

Don Quichote deelnemers aan het Koning Willem II toernooi, met vlnr. Mark, René, Laurens en Rafaël