Keizer Karel Toernooi 2018

Het Keizer Karel Toernooi was mijn eerste schermtoernooi. Ik (Nick) scherm sinds het begin van het jaar maar had nog nooit meegedaan met een toernooi. Toen er een toernooi dichtbij was en werd georganiseerd door mijn eigen vereniging, was dat een perfect moment om een keer mee te doen.

Tijdens de twee voorrondes had ik alle wedstrijden verloren. Maar wat interessant was, is dat ik vaak meteen na het gevecht feedback kreeg van mijn tegenstanders, hierdoor heb ik nieuwe feedback gekregen op mijn schermstijl. Na die twee voorrondes kwamen de afvalrondes. Hier moest ik tegen een verenigingslid, en daarna lag ik uit het toernooi.

Doordat ik er al vroeg in het toernooi uit lag, had ik nog veel energie over. Gelukkig was ik niet de enige, want na een tijd stond ik alweer op de loper. Hierdoor kon ik goed met verschillende schermers schermen en praten over technieken. Dit verbreedt erg je blik en ik leer er veel van.

Nick (links) in de poule. Foto door Rieke Bande.

 • Seksueel overschrijdend gedrag in het schermen
  Onlangs las ik een post op reddit.com over ‘The sexual […]
 • (Ab)Sinterkerst
  Cadeautjes uitwisselen met een dobbelsteen. Kan wel eens leuk worden! […]
 • NSSR Sportgala
  Op 10 december is het NSSR Sportgala! Vergeet niet te stemmen én je kaartje te kopen. […]
 • Coachen naast de piste
  Onlangs keek het sportnieuws. Kiki Bertens, Nederlands […]
 • Schermen en social media
  In dit blog laat ik zien welke social media kanalen ik volg om de ontwikkelingen in het (sabel-)schermen bij te houden. […]